هلدینگ آسیا مواد شاهرود در زمینه فروش سیمان بر آن است تا ضمن فروش سیمان اخبار روز سیمان را نیز در اختیار شما علاقه مندان قرار دهد.
با پیگیری هلدینگ آسیا مواد شاهرود خبرها حاکی از آن است عضو هیأت مدیره انجمن کارفرمایان صنعت سیمان معتقد است در بورس سیمان نرخ پایه را بر اساس قیمت های دستوری مشخص کرده اند که نفس این کار اصولاً با بازار بورس کالا که قیمت ها باید در فضای آزاد قیمت گذاری شود، منافات دارد.
نکته مهم دیگری که باعث شده تا قیمت سیمان همچنان در حدود قیمت های دستوری بماند و بالاتر نرود، این است که متأسفانه فشار برای عرضه بالاتر از تقاضا وجود دارد.
احمدرضا عمرانی فرد، عضور هیأت مدیره انجمن کارفرمایان صنعت سیمان می گوید: وضعیت تولید سیمان به پایداری رسیده و از نظر تأمین برق و گاز مشکلی نیست. عمده نگرانی شرکت های سیمانی امروزه معطوف قطع گاز شرکت های سیمانی با آغاز فصل سرما تأمین مازوت به عنوان سوخت جایگزین است.
وی می افزاید: به رغم اینکه به وزارت نفت پیشنهاد داده ایم که از مخزن های شرکت های سیمانی برای ذخیره مازوت استفاده کند، اما متأسفانه با طرح موضوعاتی مانند ارائه ضمانت نامه به ازای هر لیتر 300 تومان مواجه می شویم.
این در حالی است که وزارت نفت هم اکنون برای ذخیره مازوت تولیدی با مشکل مواجه است. ما حتی حاضریم وزارت نفت مخازن را پلمپ کند و بعد از قطع گاز دستور استفاده را صادر کند، اما تا این لحظه موضوع موردنظر محقق نشده است. از طرفی هر چه به فصل زمستان نزدیک شویم، علاوه بر کاهش مازوت، ناوگان حمل و نقل هم دچار مشکلات عدیده ای خواهد شد.
عمرانی فرد تصریح می کند: هم اکنون قیمت هر مترمکعب گاز به حدود 350 تا 40 درصد گران شده است.
وی در مورد بورس سیمان نیز تصریح می کند: برای بورس سیمان نرخ پایه را بر اساس قیمت های دستوری مشخص کرده اند که نفس این کار اصولا با بازار بورس کالا که قیمت ها باید در فضای آزاد قیمت گذاری شود، منافات دارد.
نکته مهم دیگری که باعث شده تا قیمت سیمان همچنان در حدود قیمت های دستوری بماند و بالاتر نرود، این است که متأسفانه فشار برای عرضه بالاتر از تقاضا وجود دارد. به طور نمونه یک میلیون و 200 هزار تن عرضه می شود در حالی که نیاز بازار 700 هزار تن است و طبیعی است که این اتفاق منجر به ارزانی در بازار شود. متأسفانه سیاست دولت در بورس کالا هم کاهش قیمت هاست.
عمرانی فرد خاطر می افزاید: در شرایطی که سیمان طی سال های متمادی به پایین ترین نرخ ممکن رسیده است، نباید از طرف دولت مجدد مورد بی مهری قرار بگیرد چون اصولاً این اقدامات با روح بورس کالا در تضاد است و صرفاً می توان گفت چیزی تغییر نکرده و تنها شکل دستوری شدن تغییر کرده است. البته قول هایی برای هماهنگی انجمن سیمان بورس و وزارت صمت برای اصلاح قیمت های پایه داده اند.
عضو هیأت مدیره انجمن کارفرمایی صنعت سیمان در مورد میزان مشتری های خارجی با توجه به قطعی برق و تولید سیمان عنوان می کند: یافتن و تثبیت مقاصد صادراتی کاری بسیار دشوار است و متأسفانه طی ماه های اخیر به دلیل قطع برق، صنعت سیمان بسیاری از این مشتری ها را از دست داد.
علاوه بر این یکی از مهم ترین علل کاهش صادرات و از بین رفتن بازارهای صادراتی تصمیمات استانداری هرمزگان برای صادرات از بندرعباس بود که برای تأمین نیاز داخلی از صادرات ممانعت کردند و به همین دلیل بخش عمده ای از مشتریان ما با این اتفاق ناخوشایند در مبادی صادراتی از دست رفت.
در کنار این مسائل می توان به افزایش بیش از 50 درصدی هزینه های حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از عوامل مهم کاهش صادرات اشاره کرد.
به این مشکلات فضای افغانستان و حاکمیت طالبان را هم می توان افزود که امنیت بازرگانان را به مخاطره انداخته است.
عمرانی فرد با اشاره به هزینه های بالای تولید در صنعت سیمان می افزاید: هزینه های تعمیر و نگهداری صنعت سیمان بسیار بالاست و شرکت ها با وجود مشکلات شدید مالی ناگزیر از این تعمیرات هستند. به طور نمونه بنده برای تهیه سه بلبرینگ که هر کدام دو تن وزن دارند، 230 هزار یورو باید بپردازم که معادل 7 میلیارد تومان است. در حالی که زمان راه اندازی کارخانه آسیاب را 12 میلیارد تومان خریداری کردیم.
وی با اشاره به اینکه ارزش یک کارخانه سیمان با ظرفیت یک میلیون تن حداقل 2500 میلیارد تومان است، می گوید: شرکت یک میلیون تنی سیمان در بهترین حالت 400 میلیارد فروش سالانه دارد که باید از این میزان 15 درصد سود کند، اما مساله اینجاست که این سود با وضعیت کنونی باید صرف جایگزینی قطعات فرسوده شود.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که قطعا جو کنونی نه به نفع شرکت های سیمانی و نه به نفع مردم است و در آینده با ورشکستگی این صنعت، با کمبود سیمان و افزایش شدید قیمت ها مواجه خواهیم شد.