هلدینگ آسیا مواد شاهرود در زمینه فروش سیمان بر آن است تا ضمن فروش سیمان اخبار روز سیمان را نیز در اختیار شما علاقه مندان قرار دهد.
خلاصه خبر
مخالفت سازمان استاندارد سیمان با توزیع سیمان در بورس بازار سیمان به عنوان یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی در سه ماه گذشته شاهد آشفتگی های عظیمی بوده که در تاریخ نه چندان کوتاه تولید و مصرف این فرآورده ساختمانی کم نظیر بوده است. سیمان در ابتدای سال جاری 220 هزار تومان به ازای هر تن قیمت داشت اما در مدت زمانی کمتر از سه ماه، به یک میلیون و 200 هزار تومان هم به ازای هر تن رسید که این اتفاق موجب تعطیلی کارخانه های بتن آماده و توقف بتن ریزی پروژه های ساختمانی شد و همچنان نیز این تعطیلی ها ادامه دارد.
بر این اساس با ادامه این روند، سازمان استاندارد کشور با ارزیابی کیفیت بتن های ساخته شده در سه ماه گذشته، چند روز پیش با ارسال نامه ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت مخالفت خود را با توزیع سیمان در بورس اعلام کرد.
متاسفانه بروز موارد عدیده ای همچون قطعی برق، عدم مدیریت توزیع سیمان در بورس کالا، منجر به مصرف غیراستاندارد سیمان و به تبع آن تولیدات غیراستاندارد فرآورده های همچون بتن آماده و قطعات بتنی در کشور گردیده است و ننتیجه نهایی آن در ناپایداری ساختمان ها و پروژه های عمرانی خود را ظاهر می نماید؛ این موضوع در راستای منظور مستفاد از تصویب نامه هیات وزیران نیست و اداممه روند عرضه بتن و فرآورده های بتنی غیراستاندارد، با توجه به محدودیت ها و تنگناهای ایجاد شده، می تواند به تهدید ایمنی و سلامت جامعه منجر شود.
شرح خبر
با پیگیری شرکت آسیا مواد شاهرود خبرها حاکی از آن است بازار سیمان به عنوان یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی در سه ماه گذشته شاهد آشفتگی های عظیمی بوده که در تاریخ نه چندان کوتاه تولید و مصرف این فرآورده ساختمانی کم نظیر بوده است. سیمان در ابتدای سال جاری 220 هزار تومان به ازای هر تن قیمت داشت اما در مدت زمانی کمتر از سه ماه، به یک میلیون و 200 هزار تومان هم به ازای هر تن رسید که این اتفاق موجب تعطیلی کارخانه های بتن آماده و توقف بتن ریزی پروژه های ساختمانی شد و همچنان نیز این تعطیلی ادامه دارد.
به گزارش سیمان خبر، بازار سیمان به عنوان یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی در سه ماه گذشته شاهد آشفتگی های عظیمی بوده که در تاریخ نه چندان کوتاه تولید و مصرف این فرآورده ساختمانی کم نظیر بوده است. سیمان در ابتدای سال جاری 220 هزار تومان به ازای هر تن قیمت داشت اما در مدت زمانی کمتر از سه ماه، به یک میلیون و 200 هزار تومان هم به ازای هر تن رسید که این اتفاق موجب تعطیلی کارخانه های بتن آماده و توقف بتن ریزی پروژه های ساختمانی شد و همچنان نیز این تعطیلی ها ادامه دارد.
روز گذشته سه شنبه مدیر عملیات بازار بورس کالا از انجام تمهیدات لازم برای عرضه کل سیمان تولیدی کشور در این بازار خبر داد و گفت: همچنان در جلسات کارشناسی بورس کالا بر این موضوع تاکید شده که همه عرضه ها از بستر این بازار انجام شود و همگی شرکت ها موظف شوند که تمام سیمان تولیدی خود را از طریق بورس کالا عرضه کنند و بورس کالا نیز تاکید دارد که برای همه شرکت های سیمانی کف عرضه تعیین شود تا میزان عرضه آن ها مشخص باشد.
عباس یعقوبی همچنین در مورد وضعیت عرضه سیمان در بورس کالا توضیح داد که روند عرضه سیمان در بورس کالا رو به رشد است.
به گفته وی عرضه سیمان در این بازار از حدود 100 هزار تن در هفته آغاز شد و به یک میلیون تن در هفته رسیده است. ضمن اینکه سعی می شود عرضه های یک میلیون تنی در هفته حفظ شود و افزایش یابد تا بتوان نیاز کشور را برطرف کرد.
مخالفت قاطع سازمان استاندارد با توزیع سیمان در بورس
بر این اساس با ادامه این روند، سازمان استاندارد کشور با ارزیابی کیفیت بتن های ساخته شده در سه ماه گذشته، چند روز پیش با ارسال نامه ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت مخالفت خود را با توزیع سیمان در بورس اعلام کرد.
این سازمان مخالفت خود را اینگونه اعلام کرده است که: «از آنجایی که برابر مصوبه هیات ویزان در اسفند ماه سال 1384، کلیه مصالح و فرآورده های ساختمانی مشمول مقررات استاندارد اجباری شده و تصویب نامه مذکور نیز با عنوان آیین نامه نظارت بر استانداردهای اجباری در مراحل تولید، توزیع و مصرف ساختمانی، مسئولیت نظارت بر رعایت استانداردهای مربوطه را بر عهده این سازمان محول کرده است، در رابطه با توزیع سیمان که اخیرا حرکت هایی جهت توزیع آن در بورس کالا صورت گرفته، مواردی را به شرح ذیل به استحضار می رساند:
متاسفانه بروز موارد عدیده ای همچون قطعی برق، عدم مدیریت توزیع سیمان در بورس کالا، منجر به مصرف غیر استاندارد سیمان و به تبع آن تولیدات غیراستاندارد فرآورده های همچون بتن آماده و قطعات بتنی در کشور گردیده است و نتیجه نهایی آن در ناپایداری ساختمان ها و پروژه های عمرانی خود را ظاهر می نماید؛ این موضوع در راستای منظور مستفاد از تصویب نامه هیات وزیران نیست و ادامه روند عرضه بتن و فرآورده های بتنی غیراستاندارد، با توجه به محدودیت ها و تنگناهای ایجاد شده، می تواند به تهدید ایمنی و سلامت جامعه منجر شود.»
طبق آمار حدود 60 درصد سیمان تولیدی کشور در قالب بتن آماده توسط واحدهای تولید بتن دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد و حداکثر 40 درصد از سیمان مصرفی کشور در قالب کارهای بنایی و سایر مصارف عمومی، به مصرف می رسد؛ لذا به منظور حفظ تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی استاندارد، لازم است موانعی که سبب تاثیر منفی در شبکه توزیع تولیدهای غیراستاندارد می گردد، شناسایی و اعلام گردد.
با این توضیح فروش سیمان در بورس کالا دارای چنین ظرفیتی است که افراد غیرمسئول در فرآیند تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی بتوانند وارد شبکه توزیع سیمان شوند، ضمن اینکه طبق سابقه این امر از سال 1385 گویای این است که در رابطه با ساختار توزیع سیمان مرکز تحقیقات، ساختمان و مسکن ایران و سازمان ملی استاندارد ایران(در نامه در آبان ماه 1385) به وزارت بازرگانی وقت اعلام کرده است که «توزیع سیمان برای تأمین بتن آماده جهت مصارف سازه ای و سقف و همچنین تیرچه ساختمانی، صرفاً به دارندگان پروانه کاربرد علامت استاندارد صورت گرفته و توزیع مردمی فقط برای مصارف بنائی انجام پذیرد.» دادستانی کل کشور هم در شهریور ماه 1386، اعلام کرد که تامین سیمان واحدهای تولیدکننده بتن آماده استاندارد الزام قانونی دارد.
بر این اساس، عطف به سوابق امر و نظر به اینکه هرگونه تصمیم گیری در رابطه با سیمان مصرفی در بخش سازه، مستلزم رعایت دستورالعمل های استاندارد و نیازمند فراهم آوردن شرایطی است که تولیدکنندگان بتن آماده استاندارد بتوانند به صورت مستقیم نسبت به تامین مواد اولیه مصرفی خود اقدام کنند و همزمان افراد غیرمسئول و فاقد شرایط فرآوری سیمان استاندارد، امکان دسترسی به این مواد اولیه را نداشته باشند.
ضروری است که به سازمان بورس و تمامی واحدهای تولید سیمان ابلاغ گردد:
1- از فروش سیمان فله و سازه ای به افراد فاقد پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر جهت تولید بتن آماده و قطعات بتنی خودداری کنند.
2- لازم است تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی استاندارد به صورت مستقیم از کارخانه های سیمان منتخب خود نسبت به خرید سیمان اقدام کنند. با بررسی به عمل آمده این واحدها بر اساس ساختار تولید و نیز کنترل کیفیت ادواری و بر اساس نتایج به دست آمده از سازگاری سیمان های مختلف با شن و ماسه مصرفی خود، لازم است نسبت به سیمان مصرفی خود از کارخانه های منتخب و به صورت مستقیم و بدون واسطه اقدام کنند تا تضمین های کافی کیفیتی را به مشتریان نهایی بتوانند ارائه دهند.