هلدینگ آسیا مواد شاهرود در زمینه فروش سیمان بر آن است تا ضمن فروش سیمان اخبار روز سیمان را نیز در اختیار شما علاقه مندان قرار دهد.
با پیگیری هلدینگ آسیا مواد شاهرود خبرها حاکی از آن است عضو انجمن سیمان گفت: پیش بینی شده در زمستان با کمبود گاز مواجه شویم، بدین ترتیب بی تدبیری موجب می شود در زمستان نیز تولید سیمان با چالش مواجه شده و بازار متلاطم شود.
تابستان امسال صنایع فولادی و تولیدکنندگان سیمان با قطعی برق مواجه شدند و تولیدشان تحت تأثیر این ماجرا کاهش یافت. روند قطعی برق و کاهش تولید سیمان همزمان با بورسی شدن عرضه این محصول صورت گرفت و در نتیجه پیمانکاران ساختمانی و مصرف کنندگان سیمان را با مشکلاتی روبرو ساخت.
کمبود عرضه سیمان در بورس کالا و چالش هایی که برای مصرف کنندگان این محصول به وجود آمد موجب شد تا اعتراض هایی شکل بگیرد و موضوع در دبیرخانه شورای گفت و گو مطرح و بررسی شود.
در این بین پیشنهاد نمایندگان تشکل ها و انجمن های راهسازی و صنعت ساختمان که مصرف کنندگان عمده سیمان هستند، توقف عرضه این محصول در بورس کالا بود. به باور آنها هنوز زیرساخت های اولیه برای بورسی شدن این محصول وجود ندارد و این مسئله موجب شده تا قیمت سیمان افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کند.
هرچند به اعتقاد عبدالرضا شیخان، نماینده کارخانه های تولیدکننده سیمان، مشکل امروز این صنعت بورسی شدن آن نیست بلکه قطعی برق است.
این فعال اقتصادی تاکید کرد که عرضه سیمان در بورس موجب شفافیت قیمت و تسهیل در روند فروش آن خواهد شد اما همزمانی این اتفاق میمون با قطعی برق موجب شد تا روند عرضه با مشکلاتی روبرو شود.
طبق بررسی های انجام شده همچنان حجم برق موردنیاز برای تولید سیمان به میزان قبل نرسیده و هنوز قطعی های موردی مانع از تولید با ظرفیت کامل می شود. در این شرایط سیدعباس حسینی، عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در خبرگزاری مهر درباره زمان بازگشت کامل برق سیمانی ها به مدار تولید 24 ساعته، گفت: با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته از سوی دولت از 15 شهریور مقرر شد کارخانه های سیمان در طول روز و تا ساعت 12 شب به میزان 70 درصد و از ساعت 12 شب به بعد برق کامل استفاده کنند و قرار بود از اول مهرماه این محدودیت برداشته شود. امیدواریم که دولت طبق این برنامه عمل کند و تولید به شرایط طبیعی بازگردد.
او وضعیت گازرسانی به واحدهای سیمانی در زمستان را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: قبل از اینکه برنامه ای برای قطع گاز در زمستان داشته باشیم این دولت است که باید برای محدودیت های سوخت و انرژی در کشور به وِیژه در زمان های اوج مصرف مثل زمستان و تابستان برنامه داشته باشد.
حسینی پیش بینی کمبود گاز در فصل زمستان را مسئله بسیار مهمی عنوان کرد و خواستار برخورد جدی دولت با این موضوع شد.
این فعالان اقتصادی با بیان اینکه سوخت اصلی شرکت های سیمانی کشور گاز است و در فصل سرما مازوت جایگزین آن می شود، گفت: پیشنهاد مشخص این است که دولت برای واحدهای تولیدی که امکان مصرف مازوت دارند اجازه ذخیره مازوت برای مصرف در زمستان را بدهد و برای واحدهایی که اجازه استفاده از مازوت تحت هر شرایطی را ندارند، گاز تأمین کند.
عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان رفتار منفعلان در برابر کمبود انرژی و مشکلات تولید را نادرست خواند و گفت: لازم است در دوره های مشخص برای رویارویی با مخاطرات پیش رو برنامه ریزی شود تا مشکلی برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان ایجاد نشود.
نباید بازارهای هدف را از دست بدهیم
او در خصوص وضعیت صادرات سیمان نیز تصریح کرد: از آنجا که در حال حاضر مازاد تولید سیمان در کشور وجود دارد، تولیدکنندگان بخشی از این مازاد تولید را در بازارهای خارجی به فروش می رسانند که منجر به ارزآوری برای کشور و استفاده بهینه از تجهیزات و ظرفیت خالی کارخانه های سیمان می شود.
عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: با این وجود صادرات سیمان نیز مشابه سایر محصولات تابع سیاست های کلان کشور است. آنچه اهمیت دارد این است که در صورت از دست دادن مشتریان و بازار خارج از کشور، رقبا جایگزین خواهند شد و این اتفاق به راحتی قابل برگشت نخواهد بود و ممکن است در دراز مدت به صلاح کشور و صنعت سیمان نباشد.
عرضه سیمان در بورس موجب شفافیت شد
عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان همچنین در مورد وضعیت عرضه سیمان در بورس، تصریح کرد: اساس فلسفه فروش سیمان و یا هر کالای دیگر در بورس فقط سودآوری نیست بلکه هدف از آن شفافیت و ایاد تعادل در بازار و جلوگیری از سفته بازی و دلالی است.
او افزود: از آنجا که سیمان بدون واسطه به دست مصرف کننده می رسد و امکان دریافت مالیات از سیمان توسط دولت فراهم و از طرفی موجب شفافیت بیشتر شده می توان گفت عرضه سیمان در بورس کالا اقدام خوبی است. همچنین قیمت پایه سیمان در بورس کالا بر اساس قیمت اعلام شده سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تعیین می شود و جای ابهامی ندارد.